DRAGOS SAMOIL

1. Povestea mea de tango (dans)

Relatia mea cu tangoul a inceput acum 10 ani. Tangoul inseamna pentru mine: fericire, body awareness, comunicare, cunoastere, personal development, arta, frumos, energie, pasiune, mister, dialog. Intr-un cuvant inseamna poveste.

Fiecare milonga (petrecerea cu muzica de tango) si fiecare dans imi ofera o bucurie grozava. Tangoul este “my pursuit of happiness” sau “my shortcut to happiness”.

Prin tango ne povestim pe noi insine si ascultam povestile celorlalti folosind un limbaj arhaic, misterios, magic si sincer: imbratisarea. La milonga venim sa vorbim, sa privim, sa ascultam si sa deslusim cu sufletul si cu corpul un sens, un gand, o amintire sau o bucurie.

Fascinat de tango am inceput sa studiez si sa practic si alte forme de dans precum dans contemporan si contact improvisation care mi-au extins cunosterea in zona de body awareness, pregatire fizica si expresivitate.

Experienta mea in dans / performing arts e urmatoarea:
Tango argentinian (+9.5 ani) : peste 8000 de ore de dans; am dansat cu cel putin 1000 de persoane din peste 20 de tari; am fost la milongi si am dansat +10 tari; peste 50 de show-uri de tango argentian la diferite evenimente.
Dans contemporan (+4 ani): peste 200 ore de curs (vava stefanescu, cosmin manolescu, valentina de piante, andreea belu); 2 spectacole
Contact improvisation ( o forma de dans contemporan bazat pe improvizatie si tehnica miscari naturale a corpului; +4 ani)
: peste 100 ore de curs, 2 festivaluri, +50 CI Jam sessions de miscare
Alte tehnici de miscare (body-mind): Pilates, Yoga, Feldenkreis

Alte realizari in dans: Asistent casting dansatori, Asistent coregrafie (scena de tango) si Lead Dancer in scena de tango pentru filmul american – High Strung

http://www.imdb.com/title/tt3451230/